www.allaskoordinator.hu

Álláskoordinátor

Álláskoordinátor

Az interjú – 1. rész

2023. március 26. - Álláskoordinátor

A következő héten egy többrészes írást hozok nektek, amelyben az állásinterjúval kapcsolatosan olvashattok.

Ha eljutottunk odáig, hogy sikeres önéletrajzot készítsünk, és behívtak állásinterjúra, már jóval előrébb vagyunk, hiszen személyesen lesz lehetőségünk bemutatni magunkat.
Ez az a pont, amikor az interjúztató, azaz a pályáztató cég eldönti, hogy személyünk hosszú távon alkalmas-e az adott vállalatnál betöltendő pozíció ellátására, és ugyanígy mi is átfogóbb képet kaphatunk a cégről, hogy eldönthessük, továbbra is érdekel-e az állás.
Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy az interjú nem vizsga, hanem egy kétoldalú, egyenragú beszélgetés. Itt mind a két fél akar valamit.
Én, mint álláskereső szeretnék egy jó munkahelyet, ami illeszkedik az elképzeléseimhez; az adott cég pedig szeretne megfelelő munkaerőt találni, aki jól végzi az adott munkát, megbízható, és hosszútávon lehet vele tervezni.

Természetesen azért érdemes hagyni magunknak időt arra, hogy lelkiekben is fel tudjunk készülni a beszélgetésre. Ha csak munkából odarohanunk, lehet, hogy még az interjú közepén is azon a lassú autóson bosszankodunk, aki miatt majdnem elkéstünk, zaklatottak vagyunk, nem tudunk koncentrálni a kérdésekre, így nem is tudunk megfelelő válaszokat adni.

(folyt. köv.)

A bejegyzés trackback címe:

https://allaskoordinator.blog.hu/api/trackback/id/tr8318081132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása