www.allaskoordinator.hu

Álláskoordinátor

Álláskoordinátor

Az interjú - 3. rész

Interjútípusok

2023. március 28. - Álláskoordinátor

 Interjútípusok

Ha behívtak állásinterjúra, mindenképpen időben érkezzünk. Érdemes megismerkedni az interjúk fajtáival, illetve a nagy valószínűséggel előforduló kérdésekkel, szituációkkal, hogy a lehető legkisebb meglepetés érjen.
Az is előfordulhat, hogy egyetlen beszélgetés során többféle típusú interjú keveredik egymással.

Felvételi beszélgetés

A legáltalánosabb, legelterjedtebb felvételi módszer. A személyes találkozás mindkét félnek benyomások szerzésére ad lehetőséget, a szóba kerülő témák érintik rendszerint a tanulmányokat, a szakmai előéletet, a családi hátteret, hobbit vagy más általános társalgási témákat is. A beszélgetés célja az információszerzés mellett a személyiség megismerése, annak feltárása, hogy a jelentkező mennyire illik az adott cég szervezetébe. Az utóbbiakról viselkedésünk, öltözékünk, non-verbális kommunikációnk árulkodik leginkább.

Szituációs interjú

Ennek lényege, hogy az interjúztató fél a betöltendő munkakör területéröl szóban körvonalaz egy vagy több szituációt, aminek a megoldását kéri az alanytól. Többnyire a problémamegoldó képesség, a reakcióidő, illetve a helyes cselekedet, hangnem megválasztásának értékelésére nyújt lehetőséget. Ha ilyen kérdést kapunk, gondoljuk végig, ne kapkodjuk el a válaszadást, de vigyázzunk arra is, hogy ne húzzuk túl sokáig az időt. 

Stresszinterjú

Ezt az interjútípust kémek kiképzésére fejlesztették ki. Lényege, hogy a kérdező végig erős verbális stressz hatása alatt tartja a válaszolót, vagy váratlan szituációk kialakításával teszteli a jelölt stressztűrő képességét .
A cél tulajdonképpen nem is a kérdésre adott válaszok, hanem az egyéni helyzetkezelés, problémamegoldás értékelésén van. A stresszinterjún akkor szerepelhetünk csak jól, ha nem hagyjuk, hogy felülkerekedjen bennünk bármilyen negatív érzelem; mint például félelem, kishitűség, idegesség. 

Csoportos interjú

Ez a módszer a versenyhelyzet elvére épül: a pályázókból egy munkacsoportot alakítanak ki, hogy megvizsgálhassák, miként reagálnak az új, ugyanakkor éles helyzetekre. Így kiderül, ki mer a csoport élére állni, ki az, aki jó támogató munkaerő, és ki az, aki a kihívások láttán inkább csendben a háttérbe húzódik.

Édes-keserű interjú

Ezen az interjútípuson legalább két kérdező félre számíthatunk. Az egyik képviseli a jót. Mindig pozitív kérdéseket tesz fel, mosolyog, segítőkész, megértő. A másik kérdező játssza a rosszat, megpróbál minket zavarba ejteni, kínos helyzetbe hozni.


Szakmai interjú

Főként olyan munkakörök pályáztatásánál jellemző, ahol a főiskolán, egyetemen elsajátított ismeretek szükségesek. Sokkal inkább a jelölt szakmai előéletét firtatják, mintsem személyes jellemzőit, a lényeg az azonnal felhasználható tudás kiderítésén van. Ebből kifolyólag az interjú levezénylése komoly szakmai felkészültséget kíván, ezért érdemes átnézni az álláshirdetés során felsorolt feladatokat, elvárásokat, hogy az adott témakörben el tudjuk magunkat helyezni. A szakmai interjút általában kombinálják, illetve megerősítik egy strukturálatlan interjúval, hogy minden szempontból a lehető legjobb pályázó kiválasztása történjen meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://allaskoordinator.blog.hu/api/trackback/id/tr6218082690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása