www.allaskoordinator.hu

Álláskoordinátor

Álláskoordinátor

Állásinterjú kérdések, amikre készülj fel

2023. március 29. - Álláskoordinátor

Sokszor azt tapasztalom, hogy az emberek nem tudják olyan jól bemutatni magukat az állásinterjún, mint amilyen értékes munkaerők ők valójában. A feladat tényleg nem egyszerű, hiszen rövid idő alatt kell meggyőznöd a másik felet arról, hogy pont rád van szüksége.
Ha nem készülsz fel a lehetséges állásinterjú kérdésekre, akkor - bár elméletben nagyon is jól tudod a választ, hiszen veled kapcsolatos - lehet, hogy abban a helyzetben nem tudod olyan összeszedetten megfogalmazni és átadni a gondolataidat, mint szeretnéd. Ezért érdemes a találkozó előtt kicsit utánanézni a tipikus kérdéseknek.
A legalapvetőbb, ami szinte biztos, hogy elhangzik majd, az egy kérés; mégpedig az, hogy mutatkozz be, mesélj magadról. Ennek átgondolására szinte senki nem szokott időt szánni, hiszen tudod a korod, a tanulmányaid, a munkatapasztalataid. Pedig ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy már az elején felfigyeljen rád az interjúztató, kitűnj a többiek közül, és mondj valami mást is, mint amit az önéletrajzodból amúgy is lát.
Mi lehet ilyen válasz? Például az, hogyha a tényeken felül röviden megfogalmazod azt is, miért tartod magad ideális jelöltnek az adott pozícióra. 
További kérdések, amikre biztosan számíthatsz:
*Miért szeretne nálunk dolgozni?
*Miért jött el az előző munkahelyéről?
*Mit tart a legnagyobb szakmai sikerének?
*Mik a legfőbb erősségei?
*Mik a gyengeségei?
*Hogyan kezeli a stresszhelyzeteket?
*Mivel lehet önt motiválni?
*Ön szerint milyen a jó vezető?
*Milyen céljai vannak a jövőre nézve?
*Mi a fizetési igénye? 

Az interjú végén meg szokták kérdezni, hogy nekünk van-e kérdésünk. Mindenképp legyen! Ha nincs, azzal azt közvetítjük a leendő munkáltató felé, hogy nem érdekel eléggé a munka. Érdeklődhetünk a céggel kapcsolatban, az adott pozícióról, munkaidőről, a csapatról, stb.

A felsorolt kérdéseken felül persze számtalan más kérdés is elhangozhat. Ha úgy érzed, jól jönne a segítség, nem tudod, milyen válaszokat érdemes adni, jelentkezz állásinterjúra való felkészítésre, vagy akár karrier tanácsadásra a honlapon található elérhetőségek egyikén: www.allaskoordinator.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://allaskoordinator.blog.hu/api/trackback/id/tr7918082800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása