www.allaskoordinator.hu

Álláskoordinátor

Álláskoordinátor

Az álláskeresés göröngyös útja - hogyan vágjunk bele?

www.allaskoordinator.hu

2023. január 13. - Álláskoordinátor

A munkaerőpiacon való elhelyezkedés mindenki számára fontos és izgalmas folyamat. Az álláskeresés azonban sokszor stresszes és időigényes lehet, különösen akkor, ha az ember még kezdő a pályán, vagy ha már régóta keres munkát anélkül, hogy ideális lehetőséget talált volna.

Az álláskeresés első lépése az önéletrajz összeállítása, ami nagyon fontos, mert a munkáltatónak ez lesz az első benyomása rólad. Az önéletrajzodnak pontosnak, átláthatónak és relevánsnak kell lennie (hogy ez mit is jelent pontosan, arról részletesen egy későbbi cikkben olvashattok).

Megoszlik a vélekedés arról, hogy szükséges-e motivációs levelet írnunk. Egyes HR-esek szerint nem életbevágóan fontos, mások viszont plusz pontnak tartják, amivel előnnyel indulhat a munkavállaló másokkal szemben. Szerintem ez mindenképp függ a megpályázott állás típusától.

A következő lépés értelemszerűen az álláskereső oldalak folyamatos böngészése, ahol feltöltheted az önéletrajzodat és megtekintheted az elérhető állásokat. A legnépszerűbb, országosan elérhető álláskereső portál a Profession, ezen felül pedig számos megyei, és egyéb helyi hirdető oldalt találhatunk lakóhelyünknek megfelelően.

Az interjúkra való felkészülés gyakorlatilag kulcsfontosságú, hiszen ez az alkalom arra, hogy bemutatkozz az állásadónak, és megmutasd, hogy miért vagy alkalmas az adott pozícióra. Ha a jól megírt önéletrajzod (és adott esetben motivációs leveled) alapján behívnak interjúra, akkor az már fél siker, hiszen megkaptad a lehetőséget arra, hogy személyesen bizonyítsd rátermettséged.
Az interjúkra való felkészülés során fontos megismerni a céget és az adott pozíciót, valamint előre megtervezni a válaszokat a lehetséges kérdésekre (erről részletesebben egy későbbi cikkben olvashattok).

Az álláskeresés folyamata hosszú és nehéz lehet, de ha kitartó vagy és kész vagy tanulni a hibáidból, akkor végül megtalálod a megfelelő lehetőséget. Fontos, hogy ne add fel és ne hagyd, hogy a kudarcok lelombozzanak. Emlékezz, hogy az álláskeresés csak egy része az életednek, és ha megfelelően kezeled, akkor segít abban, hogy megtaláld azt a munkát, ami valóban érdekel és ami lehetővé teszi számodra, hogy elérd a céljaidat. Emellett fontos, hogy tartsd meg a pozitív hozzáállásod, és ne hagyd, hogy az álláskeresés által okozott stressz hatással legyen az életedre.
Az álláskeresési folyamat során ne feledd, hogy a munkaadók is emberek. Ne vedd magadra az esetleges elutasítást, és ne hagyd, hogy az elutasítások lelombozzanak.
Végül, ne feledd, hogy az álláskeresés folyamata egy út, amely során folyamatosan tanulhatsz és fejlődhetsz.

Zsófi
www.allaskoordinator.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://allaskoordinator.blog.hu/api/trackback/id/tr718025602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása