www.allaskoordinator.hu

Álláskoordinátor

Álláskoordinátor

Milyen a jó önéletrajz?

2023. január 20. - Álláskoordinátor

Az önéletrajzírás egy fontos lépés, amikor állást keresel. Ez az első benyomás rólad az állásadó számára, ezért fontos, hogy könnyen olvasható és áttekinthető legyen.
Nem szabad túl hosszúnak lennie: a négyoldalas önéletrajzoddal, amelyben feltünteted, hova jártál óvodába, és hogy szeretsz táncolni, valószínűleg csak az idejét rabolnád a HR-esnek. Tehát tömören, de annál informatívabban kell belefoglalnod adataidat és tapasztalataidat.

Érdemes célzottan összeállítani, hogy megmutasd, milyen képességeid és tapasztalataid illeszkednek az adott pozícióhoz. Tehát jó, ha van egy állandó alapja, de egy részét módosíthatod, hiszen mindig érdemes az adott állásajánlat elvárásaihoz, feladatköreihez mérten kiemelned az erősségeidet.
Az önéletrajzban szereplő adatoknak pontosnak és valósaknak kell lenniük, elkerülve a nyelvtani hibákat. Megoszlanak a vélemények arról, hogy szabad-e (és ha igen, mekkorát) füllenteni az önéletrajzban. Összességében elmondható, hogy ha hosszútávú munkahelyben gondolkodsz, nem érdemes például azt állítanod, hogy imádsz emberekkel napi kapcsolatban lenni, ha valójában utálod őket, és inkább bármennyi papírmunkát bevállalnál, csak hogy ne kelljen beszélgetned velük.
Tehát, mint az élet minden területén, itt is az őszinteség kifizetődőbb; ami megint csak nem azt jelenti, hogy konkrétan fel kellene tüntetned, hogy kifejezetten kiráz a hideg az ügyfelektől. Inkább csak koncentrálj más erősségeidre, amik relevánsak lehetnek.
Említsd meg az előnyös információkat, mint például a szakmai képesítések, az elért sikerek, a nyelvismereteid.
Ha van, megadhatsz referenciát, melyek alátámasztják a tapasztalatodat.

Az önéletrajzírás folyamata eltarthat egy ideig, de ha jól felkészültél rá, azzal jelentősen megnövelheted az esélyedet, hogy behívjanak állásinterjúra. Ne feledd, hogy az önéletrajz csak a kezdet, fontos, hogy a személyes interjún is jó benyomást kelts, hogy elnyerd a pozíciót.
Ha nem érzel magadban elég erőt ahhoz, hogy egyedül csináld végig, keress meg, és egy ingyenes konzultáció keretein belül megbeszéljük, miben lehetek a segítségedre.

Zsófi
www.allaskoordinator.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://allaskoordinator.blog.hu/api/trackback/id/tr8118026282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása